Bugetul de stat se dezbate in plenul parlamentului, din 5 februrarie

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 17:42
2023 citiri
Bugetul de stat se dezbate in plenul parlamentului, din 5 februrarie

Dezbaterile in plenul Parlamentului pe tema bugetului de stat si bugetului pentru asigurari sociale pe anul 2013 vor incepe pe 5 februarie, dupa ce saptamana viitoare vor avea loc audierile in comisiile de specialitate, urmate de discutiile din comisiile de buget-finante.

"In sedinta de azi (n.r. - miercuri) a Birourilor permanente am primit bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe 2013, le-am distribuit pe procedura catre parlamentari in aceasta saptamana, pentru a depune amendamente.

Saptamana viitoare luni, marti si miercuri vor fi facute audierile in comisiile de specialitate pentru fiecare minister in parte, incepand de joi pana luni inclusiv va fi dezbatut bugetul in comisiile comune de buget-finante, urmand ca marti, 5 februarie, la ora 9,00, sa inceapa dezbaterea pentru bugetul de stat", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, dupa sedinta Birourilor permanente reunite.

Guvernul Romaniei a adoptat si transmis, miercuri, Parlamentului, bugetul consolidat pentru 2013, aprobat de catre partenerii externi, care prevede venituri consolidate de 209.285 de milioane de lei, adica 33,6% din PIB.

Veniturile consolidate ale bugetului Romaniei pentru anul 2013 vor fi in crestere cu 0,5% fata de veniturile bugetului din 2012, a declarat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Cheltuielile totale ale bugetului pentru 2013 vor fi 229.679 de milioane de lei, adica 35,7% din PIB.

#Zgonea buget stat Parlament, #dezbatere buget stat Parlament, #buget stat 2013 Parlament , #Administratia Publica