Garda Financiara si ANV au confiscat alimente de 600 de mii lei

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 15:01
1655 citiri
Garda Financiara si ANV au confiscat alimente de 600 de mii lei

Garda Financiara Bucuresti si ANV au indisponibilizat 236 tone de produse alimentare pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 600.000 lei in urma unor verificari privind achizitiile efectuate la o societate comerciala, potrivit ANAF.

"Comisarii Garzii Financiare, sectia Bucuresti si inspectorii vamali ai Autoritatii Nationale a Vamilor au verificat achizitiile efectuate de o societate comerciala ce desfasoara activitate de comert angro cu produse alimentare, fiind depistata o diminuare a obligatiilor fiscale in suma totala de 663.533 lei".

"Societatea comerciala verificata a achizitionat 616 tone de produse alimentare de la un contribuabil inactiv cu scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale", potrivit Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, pentru recuperarea creantei fiscale reprezentand TVA de circa 400.000 lei si impozit pe profit de peste 265.000 lei, au fost indisponibilizate 236 tone de zahar, orez si fasole boabe, precum si mijloacele fixe detinute de contribuabilul verificat, urmand sa fie instituite masuri asiguratorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Garda Financiara alimente, #confiscari Garda Financiara produse alimentare, #garda financiara , #Administratia Publica