Masuri sociale, inainte de alegeri: Salariile bugetarilor, majorate de la 1 decembrie

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 19:23
2302 citiri
Masuri sociale, inainte de alegeri: Salariile bugetarilor, majorate de la 1 decembrie

Salariilor bugetarilor vor fi majorate la 1 decembrie 2012. Presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 19/2012.

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerii veniturilor salariale din sectorul bugetar prin Legea nr. 118/2010, scrie Newsin.

Recuperarea se va realiza in doua etape: cu 8% incepand cu data de 01 iunie 2012 si cu 7,4% incepand cu data de 1 decembrie 2012 pentru salariile reduse cu 25% si cu 2,3% din luna iunie pentru cele reduse cu 15%.

Vor creste, totodata, sporurile, indemnizatiile si compensatiile pentru personalul platit din fondurile publice, pentru personalul didactic si auxiliar din invatamant, pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate din venituri propriii si aflate in subordinea Guvernului, precum si contributia lunara de care beneficiaza personalul neclerical angajat in unitatile care apartin cultelor religioase.

"In anul 2012 se pot acorda premii sportivilor si colectivelor tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive internationale, elevilor care au obtinut distinctii la olimpiade si concursuri internationale precum si profesorilor care i-au pregatit pe acestia", se mai arata in legea adoptata.

Recuperarea reducerilor salariale ale bugetarilor in doua etape a fost adoptata la 25 iunie in plenul Senatului cu 84 de voturi "pentru" si doua "abtineri".

La Camera Deputatilor,for decizional, legea a fost adoptata la 2 octombrie, cu 225 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu lege majorare salarii, #salarii stat majorare, #lege majorare salarii stat , #Administratia Publica