Ministerul Finantelor reduce din "povara" taxelor

Joi, 26 Martie 2009, ora 13:57
3644 citiri
Ministerul Finantelor reduce din "povara" taxelor

Ministerul Finantelor intentioneaza sa reduca numarului de taxe fiscale si parafiscale cu 71, pentru diminuarea poverii administrative asupra mediului privat, a afirmat, astazi, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Ne tinem de cuvant privind reducerea fiscalitatii si parafiscalitatii. Vrem sa reducem povara administrativa asupra mediului privat", a spus Pogea, citat de Mediafax.

Ministrul Finantelor a declarat la inceputul lunii februarie ca numarul taxelor si impozitelor parafiscale ar trebui redus cu 30-35%, fara sa precizeze insa numarul acestora.

Anul trecut, Finantele au publicat o analiza potrivit careia autoritatile centrale incaseaza un numar de 115 taxe parafiscale, care au in schimb mai multe subcategorii, in functie de serviciul oferit.

Din numarul total de taxe si tarife din administratia publica centrala, de 558, doar 117 taxe se constituie ca venituri la bugetul de stat, in timp ce 89 reprezinta venituri ale institutiilor publice centrale autonome si 264 ca venituri proprii ale ministerelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pogea, # finante, # taxe, # privat , #Administratia Publica