Ministerul Turismului - 3,4 milioane lei pentru studii de piata si sondaje

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 15:08
1511 citiri
Ministerul Turismului - 3,4 milioane lei pentru studii de piata si sondaje

Ministerul Turismului aloca peste 3,4 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de studii de piata si sondaje, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 20 februarie 2012.

Contractul presupune achizitia de servicii de asistenta tehnica, in vederea realizarii studiului de evaluare operationala si strategica, intitulat "Actualizarea evaluarii intermediare a Programului Operational Regional 2007 - 2013".

Durata contractului este de 11 luni incepand de la data atribuirii. Ofertantii trebuie sa faca dovada ca au inregistrat o medie anuala a cifrei de afaceri globale a ofertantului pe ultimii trei ani de cel putin 5 milioane lei, respectiv in 2008, 2009 si 2010. .

De asemenea, trebuie sa faca dovada ca au prestat, in ultimii trei ani, un contract sau a cel mult trei contracte care au avut ca obiect evaluarea unei politici sau a unui program de dezvoltare socio-economica finantat din fonduri publice, a caror valoare cumulata sa fi fost de cel putin 1,7 milioane lei.

Totodata, ofertantii trebuie sa depuna o garantie de participare in cuantum de 68.000 lei.

Finantarea se va face din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, gestionat de Ministerul Turismului.

Obiectivul strategic al Programului Operational Regional (POR) este acela de a sprijini dezvoltarea economica, sociala si teritoriala echilibrata si durabila a regiunilor din Romania, in concordanta cu nevoile si resursele specifice, prin concentrarea asupra polilor urbani de crestere, "imbunatatirea conditiilor infrastructurale si ale mediului de afaceri pentru a face din regiunile Romaniei, in special a celor ramase in urma, locuri mai atractive pentru a locui, a le vizita a investi si a munci".

Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,4 miliarde euro in perioada 2007-2013 si este finantat din bugetul de stat si bugetele locale, precum si din surse private, fiind cofinantat prin unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene - Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR). Contributia financiara a Uniunii Europene in cadrul POR poate ajunge pana la 85% din totalul cheltuielilor publice nationale.

#sondaje Ministerul Turismului, #bani publici, #investitiii publice 2012 , #Administratia Publica