Ministrul Comunicatiilor particpa la discutiile despre Piata Unica Digitala

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 16:31
1400 citiri
Ministrul Comunicatiilor particpa la discutiile despre Piata Unica Digitala

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, participa, in perioada 2-3 februarie, la Copenhaga, la lucrarile Consiliului informal al Uniunii Europene - Competitivitate (COMPET), organizat sub egida Presedintiei daneze a Uniunii Europene, care au ca tema de dezbatere Piata Unica Digitala

"Principalul obiectiv al Consiliului informal de Competitivitate de la Copenhaga este de a ajunge la un cadru comun de intelegere a celor mai importante actiuni concrete necesare la nivelul UE".

"Temele de discutie din cadrul evenimentului de la Copenhaga vizeaza doua subiecte importante: Cum sa dezvoltam furnizarea de servicii si bunuri online in cadrul Pietei Digitale Unice si Cum putem consolida cererea de servicii si bunuri online?", se arata intr-un comunicat al MCSI.

In Romania, actiunile Agendei Digitale au fost prevazute in Strategia de informatizare a Romaniei 2011-2020. Furnizarea serviciilor guvernamentale si administrative de calitate pentru cetateni, operatori economici si utilizatori din administratia centrala sau locala, imbunatatirea eficientei sectorului public, reducerea costurilor, simplificarea operatiunilor, reprezinta scopurile principale ale strategiei si programului de actiuni, sistemul de e-guvernare fiind pilonul principal al societatii informationale si unul dintre pilonii principali ai societatii bazate pe cunoastere.

"Avem tinte ambitioase cum ar fi cresterea calitatii, eficientei si gradului de utilizare a serviciilor publice, simplificarea procedurilor administrative si cresterea transparentei in actul guvernamental".

"Nu putem vorbi de consolidarea cererii de servicii si bunuri online la nivelul Pietei Digitale Unice fara a realiza mai intai intern aceasta consolidare; desigur dezvoltarea proiectelor de e-Guvernare nationala va fi coordonata cu proiectele de guvernare electronica paneuropene." a declarat Valerian Vreme.

De asemenea, ministrul comunicatiilor a afirmat ca Punctul unic de contact (PCU), lansat de curand si care este functional din punct de vedere tehnic, va putea oferi cat mai multe servicii electronice, inclusiv servicii transfrontaliere, fiind una din principalele parghii prin care va fi impulsionata dezvoltarea cererii in Piata digitala unica.

In cadrul intalnirii, Romania va lansa propunerea privind organizarea la Bucuresti a unei conferinte regionale in cadrul careia statele membre participante sa aiba posibilitatea de a prezenta modele de colaborare si bune practici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vreme Piata Digitala Unica, #conferinta UE Piata Digitala Unica, #sisteme informatice administratie publica , #Administratia Publica