Ponta: Nu se pune problema sa recalculam toate pensiile militare

Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:20
1925 citiri
Ponta: Nu se pune problema sa recalculam toate pensiile militare

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa prezentarea bilantului de activitate al Armatei Romane, ca nu se pune problema recalcularii tuturor pensiilor militare, ci se va gasi o "solutie echitabila" in cazuri punctuale.

Ponta a reiterat ca Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natura administrativa, urmand ca aspectele juridice sa fie cercetate de institutiile abilitate.

"Nu se pune problema sa luam toate pensiile militarilor, sa incepem sa le recalculam, sa starnim vreo panica in cei peste 160.000 de beneficiari. Daca exista probleme punctuale, acestea se rezolva - daca e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone in care s-au descoperit probleme.

Daca e vorba de probleme care au si incidenta juridica, sigur ca sunt institutiile statului care cerceteaza. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema in acest moment si nici in viitor sa luam de la capat toate pensiile militarilor", a dat asigurari Ponta.

Potrivit premierului, Guvernul isi propune sa identifice in perioda urmatoare o "solutie echitabila" pentru acea categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii pensiilor militare.

"Exista insa si o categorie care a avut de pierdut in urma recalcularii. Pentru acea categorie, (...) trebuie sa gasim o solutie pe termen mediu si lung. Am discutat cu FMI, o sa discutam si cu reprezentantii asociatiilor acestor persoane si ne propunem in perioada urmatoare sa gasim o solutie echitabila", a spus seful Executivului.

#Ponta declaratii pensii, #Ponta pensii speciale, #Ponta pensii militare , #Administratia Publica