Primaria vrea sa stearga o datorie de 250 milioane euro a RADET

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 15:29
1253 citiri
Primaria vrea sa stearga o datorie de 250 milioane euro a RADET

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat o intalnire cu premiul Emil Boc pentru a cere intrarea in efectivitate a memorandumului privind stergerea penalitatilor la datoria istorica a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) catre ELCEN.

Oprescu a spus ca spera ca Executivul sa isi respecte promisiunile privind plata unei parti din costurile necesare pentru construirea Arenei Nationale.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, la 28 noiembrie, hotararea prin care propuna guvernului stergerea penalitatilor la datoria istorica a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) catre ELCEN.

Stergerea datoriilor ar urma sa se faca in baza unui memorandum.

Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria "de baza" este de circa 220 de milioane de euro, iar penalitatile, de 250 de milioane de euro.

La 30 octombrie, Raicu a declarat ca Executivul este de acord cu stergerea penalitatilor la datoriile RADET catre Elcen, cu conditia ca datoria de baza sa fie platita de primaria Capitalei "intr-un termen rezonabil".

Tot in octombrie, edilii spuneau ca, daca nu vor fi sterse penalitatile, Primaria Capitalei va avea bani de subventii pentru caldura doar pana la sfarsitul anului.

#datorie RADET, #Oprescu intalnire Boc datorie Radet , #Administratia Publica