RAPPS scoate la vanzare 733 imobile

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 08:02
3284 citiri
RAPPS scoate la vanzare 733 imobile

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit acordul Guvernului sa scoata la vanzare 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active, la un pret de pornire care va fi stabilit de experti autorizati, prin licitatie publica cu strigare la care vor putea participa si actualii demnitari.

Mandatul pentru inceperea procedurilor de vanzare a fost acordat in sedinta de miercuri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta.

In cazul in care pretul de pornire stabilit de catre experti va fi mai mic decat valoarea de inventar a imobilului, va fi luata in calcul aceasta valoare de inventar.

La licitatie va putea participa orice persoana interesata, inclusiv parlamentari, ministri si alti demnitari, care nu are datorii fata de RA-APPS si nu se afla intr-un litigiu cu regia.

Lista celor 733 imobile scoase la vanzare va putea fi completata ulterior cu alte 108 active a caror situatie juridica actuala nu este clarificata, daca situatia acestora va fi rezolvata.

Nu vor fi scoase la vanzare casele destinate fostilor sefi de stat ai Romaniei.

In proiectul de buget pentru anul viitor, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (164 de milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru acest an.

Guvernul a anuntat in septembrie ca pregateste vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), sustinand ca procedura va fi derulata prin licitatie deschisa cu strigare, iar casele vor fi cedate la un pret care nu va cobori sub cel al pietei stabilit de evaluator.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, declara atunci ca procedura va fi una transparenta, iar principiul de baza va fi acela ca vanzarea va fi realizata prin licitatie deschisa cu strigare, iar pretul nu va fi mai mic decat pretul pietei stabilit de evaluator.

"Prin imobilele care vor fi vandute vorbim in principiu despre imobile locuinte de serviciu", a spus oficialul guvernamental.

Tariful lunar al chiriei pentru un apartament in suprafata de pana la 60 metri patrati este de 2,5 euro/mp pentru suprafata locuibila, la care se adauga 2 euro/mp pentru terenul aferent. Chiria urca la 3 euro/mp pentru un apartament de 60-80 metri patrati, la 3,5 euro/mp pentru apartamente de 80-100 metri patrati si la 4 euro/mp pentru o suprafata de peste 100 metri patrati.

Pentru vilele RA-APPS, chiria lunara nu depaseste 10 euro/mp.

#RAPPS , #Administratia Publica