Contractele privind intretinerea drumurilor, la control

Marti, 14 Februarie 2012, ora 10:32
1830 citiri
Contractele privind intretinerea drumurilor, la control

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a solicitat Curtii de Conturi a Romaniei, la inceputul saptamanii, verificarea derularii tururor contractelor subsecvente de intretinere vara-iarna incheiate de catre companie.

"Va rugam sa binevoiti a analiza si a dispune asupra posibilitatii introducerii in programul de activitate a unor misiuni de control a caror arie de verificare sa cuprinda acordurile cadru si contractele subsecvente incheiate in baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au facut obiectul unei actiuni de control pana in prezent", se arata in adresa transmisa de CNADNR catre conducerea Curtii de Conturi.

CNADNR a incheiat, incepand cu 2008, acorduri-cadru privind activitatea de intretinere multianuala a drumurilor nationale si autostrazilor.

Fostul ministrul al Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat la predarea mandatului ca o evaluare in cazul problemelor aparute in activitate de deszapezire a drumurilor si cailor ferate o face face noul ministru al transporturilor.

In ceea ce priveste contractele de intretinere a retelei de drumuri prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, prin renegociere, costurile au fost mai mici cu 30%, aprecia Boagiu. Pentru activitatea de iarna 2011-2012 au fost incheiate contracte subsecvente in baza unui contract cadru, care au reprezentat 10% din valoarea totala a acordurilor pe patru ani, potrivit fostului ministru.

"Pentru a elimina toate comentariile si isteriile pe care le-am auzit din partea unora legate de contracte de un miliard de euro, as dori sa spun ca este un contract cadru incheiat pe vremea ministrului Orban".

"Este un contract multianual, iar colegii au gestionat bine contractul dupa ce a plecat generatorul lui. Valoarea pentru care era semnat acordul cadru este de un miliard euro pentru a mai omori niste bani publici. Daca ramanea acelasi promotor intr-o forma sau alta reusea sa isi vada indeplinit obiectivul de un miliard euro", a explicat Boagiu.

#Curtea de Conturi contracte CNADNR, #contracte CNADNR verificari, #Boagiu contracte CNADNR , #Administratia strazilor