Uber se face util autoritatilor si monitorizeaza traficul urban - vezi in ce orase se lanseaza noul program

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 10:16
3572 citiri
Uber se face util autoritatilor si monitorizeaza traficul urban - vezi in ce orase se lanseaza noul program
Foto: Cheatsheet

In ciuda contrelor care au existat intre autoritati si Uber pe tema perturbarii pietei serviciilor de transport, compania a decis sa rezolve prin forte proprii una dintre marile probleme ale transportului urban: intocmirea unei harti de fluenta a traficului in metropole.

Uber Movement ar urma sa reprezinte un index al comportamentului in trafic, pe diverse interval orare, care ar putea ajuta autoritatile municipale sa descongestioneze arterele cele mai aglomerate, relateaza Bloomberg.

Pentru moment, proiectul este conceput sa prelucreze datele din trei mari orase aglomerate de pe glob: Manilla, Sydney si Washington, dar, pana la mijlocul lunii viitoare, reprezentantii UBER spera sa creasca numarul metropolelor introduse in baza de date la peste 10.

"Oferind aceasta perspectiva de interior a oraselor, putem da ceva inapoi acestor comunitati", a explicat Andrew Salzberg, seful departamentului de transport din cadrul companiei.

Pe de alta parte, autoritatile din diverse metropole par sa nu se multumeasca cu un simplu studio de trafic alternativ efectuat de o companie privata si reclama dreptul de a stii mai multe lucruri despre participantii la trafic, inclusiv despre soferii aflati sub contract cu Uber, lucruri cum ar fi depasirea programului de munca, starea de oboseala a acestora si eventualele activitati ilegale in care sunt implicati.

Informatii de acest tip au fost solicitate si in trecut, iar, de la sfarsitul anului 2016, mai multi competitori internationali ai Uber au raspuns cererilor facute de autoritati prin eliberarea unor informatii suplimentare despre trafic, soferii contractati, ba chiar si despre pasageri.

Easy Taxi, Grab si Le Taxi au si lansat primele detalii despre traficul urban si zonele acoperite din metropole, in cadrul unui parteneriat initiat cu Banca Mondiala. Cele trei firme acopera 30 de piete de pe intreg globul.

In luna aprilie 2016, institutia financiara internationala a dotat cu emitatoare GPS peste 500.000 de soferi Grab din Filipine, pentru a realiza un studiu de trafic la nivelul intregii tari.

Uber pefera insa sa lucreze cu aplicatia Movement in stilul programului Google Trends, oferind informatii despre conditiile de trafic din diverse zone ale oraselor monitorizate, calatorii si soferii putand afla in timp real cat de aglomerate sunt caile rutiere si care este timpul realizat de alti soferi intre doua puncte din oras.

Informatiile reprezinta, totusi, o mina de aur pentru autoritatile locale, in conditiile in care acestea pot compara nivelul de trafic din fiecare zona in functie de ora, anotimp sau zi a saptamanii, stabilind apoi setul de masuri care sa descongestioneze cele mai agglomerate cai rutiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Uber Movement, #monitorizare trafic urban, #sistem monitorizare Uber, #studii trafic orase , #Administratia strazilor