Varianta de ocolire a Brasovului a fost aprobata de autoritati

Sambata, 10 Martie 2012, ora 18:00
1703 citiri
Varianta de ocolire a Brasovului a fost aprobata de autoritati

Proiectul de construire a variantei de ocolire a municipiului Brasov, tronsoanele I si III a fost semnat astazi de catre ministrul Transporturilor si Infrastucturii, Alexandru Nazare, si directorul general al CNADNR, Daniela Draghia.

Tronsonul I face legatura intre DN1 si DN11 spre judetul Covasna, iar tronsonul III intre DN 13 Brasov-Sighisoara si DN1. Tronsonul I are o lungime de 7,29 kilometri, iar tronsonul III de 6,34 kilometri, termenul de finalizare fiind de 12 luni.

Valoarea totala estimata a acestui proiect este 262,95 milioane lei, fara TVA, din care 69,25% reprezinta finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat.

La intersectia cu DN11 este prevazuta amenajarea unui nod rutier, iar accesul la/din varianta de ocolire se realizeaza prin bucle si bretele de acces.

Tronsonul II al variantei de ocolire a Brasovului este construit cu doua benzi si urmeaza ca in acest an sa se intocmeasca un proiect pentru inca doua benzi de circulatie.

Referitor la autostrada Comarnic-Brasov, ministrul Transporturilor a declarat ca se va lansa in cel mai scurt timp consultanta. "Prefer sa pregatim foarte bine acest proiect si sa-l facem cat mai vandabil", a spus Alexandru Nazare.

Ministrul a precizat totodata ca in drum spre Brasov s-a oprit pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, care are termen de finalizare 15 mai 2012.

"Ma astept sa lucreze zi si noapte pentru a termina lucrarile la termen. In caz contrar, vor fi penalizati. Azi am fost pe autostrada, am verificat stadiul lucrarilor si am constatat ca mai este de lucru la poduri. Le-am spus ca trebuie sa lucreze zi si noapte pentru a finaliza acest proiect la timp", a declarat Nazare.

#tronson ocolire Brasov, #lucrari tronson ocolire Brasov, #Ministru Transporturilor traseu ocolire Brasov , #Administratia strazilor