Bosch vine in locul Nokia la Cluj

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 14:59
2820 citiri
Bosch vine in locul Nokia la Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat ca grupul german Bosch va veni sa investeasca la Jucu, in locul companiei finlandeze Nokia, care si-a anuntat plecarea, joi.

"Firma germana este interesata sa faca o investitie in parcul Tetarom 3 si suntem in tratative avansate", a declarat Alin Tise, potrivit publicatiei Ziua de Cluj, citate de Ziare.com.

El a mai adaugat si ca, deocamdata, Bosch face probe de sol si inspecteaza terenul, dar a spus ca nu mai poate da alte detalii.

Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc, spusese de joi ca exista negocieri cu zece firme importante care sa vina sa ocupe locul lasat liber de Nokia.

Informatia a fost confirmata de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, care a anuntat ca pe lista potentialilor investitori se afla IBM, Huawei, Ericsson sau Dell.

"Am vorbit cu cei de la Huawei, care au in Europa multe centrale telefonice si au nevoie de service. Compania Ericsson are deja 800 de angajati in Romania si vrea sa urce cu inca 500. Cu cei de la Dell am discutat, de asemenea, despre intentia lor de a investi in Romania", anuntase si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Emil Boc spunea, astazi, ca nu doreste sa spuna care sunt investitorii cu care Executivul negociaza poate periclita atragerea investitiilor respective.

"Divulgarea investitorilor cu care negociem poate fi un pericol pentru realizarea investitiilor. Prezentam public ce facem, dar numele le vom anunta la momentul la care se inchide negocierea, pentru ca pericliteaza atragerea investitiei" a subliniat Boc.

Chir daca se vorbea despre 21 de proiecte de investitii la Cluj, tot premierul spunea astazi ca oricand este posibil ca si alte companii sa plece din Romania.

"Nu avem date in acest moment, dar oricand este posibil sa se intample acest lucru din cauza competitiei globale", a spus Boc.

Nokia a anuntat, ieri, printr-un comunicat oficiall ca intentioneaza sa inchida fabrica de la Jucu pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei.

#bosch, #bosch in locul nokia, #cluj , #Consiliul Judetean