CJ Arad a emis certificatul de urbanism pentru Nabucco

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 00:02
1513 citiri
CJ Arad a emis certificatul de urbanism pentru Nabucco

Conducerea Consiliului Judetean Arad a anuntat, joi, ca a emis certificatul de urbanism pentru conducta de gaz Nabucco, pentru care vor incepe lucrarile in 2012 si care va aduce in judet investitii de 100 de milioane de euro, transmite NewsIn.

Vlad Pavlovschi, managing director al SC Nabucco Gas Pipeline Romania SRL - Medias, a sustinut, intr-o intalnire avuta joi cu presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, ca au inceput operatiunile de identificare a proprietarilor terenurilor pe care urmeaza sa fie construit gazoductul, in vederea obtinerii acordului acestora.

"In urma studiilor pe harti si a analizelor in teren, a fost definit un traseu optim din punct de vedere al posibilitatilor si costurilor de construire pentru sectiunea din Romania.

Pentru acest traseu se pregatesc documentatiile ce vor fi depuse pentru obtinerea de acorduri/avize in vederea autorizarii. Au demarat procedurile de identificare a proprietarilor in vederea obtinerii acordului acestora.

Obtinerea autorizatiilor de construire este preconizata pentru trimestrul II 2011, urmand ca faza de construire sa demareze la inceputul anului 2012, cu finalitate in 2014", a spus Vlad Pavlovschi, directorul Nabucco Romania.

In Romania, gazoductul va traversa teritoriul administrativ a cinci judete: Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad (49,208 Km, in localitatile: Sagu, Vinga, Secusigiu, Semlac, Seitin, Nadlac).

"Noi am emis certificatul de urbanism si sprijinim cu tot ce se poate materializarea proiectului. Realizarea acestei conducte va aduce investitii de peste 1 miliard de euro in Romania, din care aproximativ 100 milioane de euro numai in judetul Arad", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

 

#consiliu, #judetean, #arad, #nabucco, #gazoduct , #Consiliul Judetean