Craiova: Transportul aerian a inregistrat o cifra de afaceri "pentru care au asteptat 17 ani"

Luni, 16 Iulie 2007, ora 13:31
922 citiri

Directorul Aeroportului International Craiova, Mircea Dumitru, a declarat luni pentru NewsIn ca, dupa preluarea zborurilor de catre compania Carpat Air, transportul aerian de persoane din zona a inregistrat cea mai mare crestere a cifrei de afaceri din ultimii 17 ani.

"Fara sa gresim, putem spune ca este un record absolut. In momentul de fata avem curse zilnice, cu o medie de 18 pasageri pe plecare. Este o cifra pentru care am asteptat 17 ani", a declarat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului International Craiova.

Acesta a mai spus ca, printre cele mai des intalnite destinatii se numara orase din Franta, Italia, Germania si Ungaria. Totodata, Dumitru a mai spus ca, dupa preluarea curselor de catre compania Carpat Air, s-a dezvoltat si reteaua de curse interne, in speta, cele cu plecare din Craiova via Timisoara, spre Constanta sau Satu Mare.

Inainte de preluarea curselor de pe Aeroportul International Craiova de catre Carpat Air, incepand cu 15 ianuarie 2007, Consiliul Judetean Dolj a incercat sa deschida o ruta permanenta Craiova - Bucuresti. Proiectul a esuat insa din pricina faptului ca parlamentarii de Dolj si oamenii de afaceri, principala tinta in planificarea de marketing, nu au cumparat bilete de zbor.

Firma Carpat Air a inaugurat in data de 29 martie zborurile externe de pe Aeroportul International din Craiova catre 15 destinatii din intreaga Europa. Pasagerii sunt transportati catre terminalul de la Timisoara, de unde acestia pot alege oricare dintre destinatiile externe. Compania aeriana Carpat Air detine in prezent 18 aeronave, iar in anul 2006 a atins o cifra de afaceri de peste 90 de milioane euro, transportand aproximativ 500.000 de pasageri.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)