Lucrarile la pista aeroportului international Brasov-Ghimbav, intrerupte pana la primavara

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 17:08
2177 citiri
Lucrarile la pista aeroportului international Brasov-Ghimbav, intrerupte pana la primavara

Lucrarile la pista aeroportului international Brasov-Ghimbav au fost intrerupte pana la primavara, se precizeaza intr-un comunicat transmis Agerpres de Consiliul Judetean.

"Conform Legii constructiilor, din 15 noiembrie am solicitat oficial firmei Vectra Service masuri de conservare a lucrarilor avand in vedere ca temperaturile au scazut pe timpul noptii sub minus cinci grade si conform tehnologiei de turnare a betonului la pista, la temperaturi de sub cinci grade calitatea betonului ce urmeaza a fi turnat este periclitata. Firma ne-a trimis masurile luate pentru conservarea lucrarilor urmand a fi reluate atunci cand temperatura va permite", precizeaza in comunicatul de presa vicepresedintele CJ, Mihai Pascu.

Potrivit comunicatului, pista este finalizata in totalitate din punct de vedere al lucrarilor de infrastructura, iar in ceea ce priveste turnarea ultimului strat, cel de beton de 41 de cm, lucrarile sunt realizate in proportie de 50%, urmand ca restul sa fie turnat cand temperaturile vor permite, se arata in comunicatul de presa.

Pista are o lungime de 2920 de metri si 45 de metri latime. In urma cu o luna presedintele CJ Aristotel Cancescu declara ca dorinta sa este ca in 2016, de pe aeroportul din Brasov sa se poata zbura.

Presedintele CJ mai declara ca se cauta in continuare investitori care sa execute terminalul si turnul de control, pentru care, deocamdata, CJ nu detine fondurile necesare.

Intreaga investitie este de aproape 50 de milioane de euro.

#aeroport Brasov Ghimbav, #pista aeroport Bra ov, #investitie pista aeroport Brasov , #Consiliul Judetean