Presedintele CJ Mehedinti, seful IPJ si liderul PSD Orsova, retinuti de procurorii DNA

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 10:31
1853 citiri
Presedintele CJ Mehedinti, seful IPJ si liderul PSD Orsova, retinuti de procurorii DNA

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, seful Inspectoratului de Politie Judetean, Stefan Ponea, si liderul PSD Orsova, Constantin Popescu, au fost retinuti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au confirmat joi pentru Agerpres surse DNA.

Cei trei vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

Adrian Duicu, Stefan Ponea, Constantin Popescu si mai multi functionari au fost audiati in noaptea de miercuri spre joi.

Marian Botila, secretar la Primaria Orsova, a declarat miercuri la DNA ca este vorba de cateva abuzuri din partea autoritatii locale, respectiv a Primariei Orsova, cu privire la vanzarea si concesionarea unor terenuri care au apartinut autoritatilor locale.

"Este vorba de cateva terenuri pe malul Dunarii si cateva terenuri in zona Valea Cernei concesionate si ulterior cumparate de presedintele PSD Orsova, Popescu Constantin. (...) Au fost cumparate la aproximativ sase, sapte euro, in conditiile in care terenul depaseste 33 de euro pe metru patrat. Am fost eliberat din functie de trei ori pana acum pe aceste motive, ca am scos la iveala aceste abuzuri", a afirmat el.

Procurorii au inceput urmarirea penala in cazul anchetei de la CJ Mehedinti

Miercuri, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul anchetei de la Consiliul Judetean Mehedinti pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influenta/cumparare de influenta, folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA au efectuat si perchezitii la sediile unor institutii publice, societati comerciale si proprietati apartinand unor reprezentanti ai administratiei judetene din Mehedinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dna mehedinti, #ancheta dna , #Consiliul Judetean