Transportatorii ameninta cu blocarea intrarii in Timisoara, protestand fata de taxa de tranzit

Marti, 23 Februarie 2010, ora 14:48
1268 citiri
Transportatorii ameninta cu blocarea intrarii in Timisoara, protestand fata de taxa de tranzit

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a comunicat marti ca "nu va permite incasarea abuziva a taxei de tranzit" a orasului Timisoara, perceputa de catre Consiliul Local, si ameninta ca va bloca intrarea in oras cu sute de tiruri, incepand cu 1 martie, relateaza NewsIn.

FORT mentioneaza ca a inaintat de la inceputul luni ianuarie adrese, atat catre Ministerul de Interne, cat si catre Primaria Timisoara, fara insa sa primeasca un raspuns favorabil intentiilor de dialog. "FORT considera ca in momentul de fata numai prin forta si presiune poate determina anularea acestor masuri abuzive", se arata in comunicatul trimis marti de Federatie.

CL Timisoara a adoptat in anul 2009 o hotarare prin care autovechiculele mai grele de 7,5 tone, neinmatriculate in Timis, vor plati o taxa de tranzit de 200 de lei, pe zi, de la 1 ianuarie 2010. Prefectura Timis a atacat, in ianuarie, in contencios administrativ decizia autoritatilor locale de a incasa taxa de tranzit.

Primaria a anuntat luni, 22 februarie, ca taxa va intra in vigoare incepand cu 1 martie. Banii colectati din aceasta taxa ar urma sa fie folositi exclusiv pentru intretinerea si reparatia drumurilor. Taxa de tranzit ar urma sa fie achitata la punctele de control acces in Timisoara sau in locurile unde vor exista bariere de acces (Calea Aradului, Calea Dorobantilor si Calea Sagului) ori la benzinarii.

Aceeasi hotarare prevede ca taxa sa fie incasata de catre agentii Politiei Comunitare, care vor si asigura accesul la punctele de control. Neachitarea taxei de tranzit se sanctioneaza cu 2.500 de lei. 

#transportatori, # taxa, # tranzit , #Consiliul local