Un miliard de euro pentru autostrazi in 2007

Vineri, 22 Decembrie 2006, ora 17:29
1332 citiri

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului a declarat vineri, la Targu Mures, ca anul viitor se vor aloca un miliard de euro din Fondul National de Dezvoltare (FND), infiintat de guvern pentru constructia de autostrazi, transmite corespondentul NewsIn.

Borbely a precizat ca in FND exista 3 miliarde de euro, majoritatea proveniti din privatizarea BCR, iar MTCT poate primi cel putin un miliard. Ministrul delegat a dat asigurari ca pana in 2013 vor fi construiti 800 de kilometri de autostrada.

"Cei 800 de km se impart intre autostrada Transilvania, care conform angajamentelor guvernului, vor fi gata pana in 2013, autostrada Soarelui, din care vor fi predati anul acesta 40 de km, pe relatia Drajna-Fetesti si intre Coridorul IV", a spus Borbely. El considera ca prioritara ramane autostrada Transilvania. Lucrarile pe portiunea Ploiesti-Bucuresti demareaza in primavara.

In legatura cu mult controversata problema a construirii Spitalului Regional de Urgenta la Tirgu Mures, liderul UDMR a spus ca aceasta a fost clarificata. Borbely, care este si deputat de Mures, i-a dat asigurari ministrului Eugen Nicolaescu, la randul lui deputat, ca "acordul de principiu", dat de Consiliul Local va fi respectat. Borbely Lazzlo a inaugurat vineri mai multe obiective in judet si a pus piatra de temelie pentru construirea unei sali de sport.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)