Cartile de identitate, inlocuite cu unele electronice incepand din 1 iulie

Luni, 17 Iunie 2013, ora 17:53
2378 citiri
Cartile de identitate, inlocuite cu unele electronice incepand din 1 iulie

Incepand din luna iulie, toate cartile de identitate eliberate pana acum se vor preschimba cu unele electronice, intregul procesul urmand sa dureze trei ani.

Calendarul de preschimbare depinde de anul de nastere al titularului buletinului.Totusi, specialistii din cadrul Ministerului de Interne, citati de presa centrala, asigura ca noul document nu este obligatoriu, ci ca cetatenii vor avea posibilitatea de a opta pentru o carte de identitate normala.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 838, din 12 decembrie 2012 si a intrat in vigoare la data publicarii.

Conform actului normativ, incepand cu anul 2013 se vor elibera carti electronice de identitate, acestea devenind unul dintre documentele de calatorie pe baza caruia cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

#carti identitate, #modificare carti identitate, #carti identitate electrice , #Electricitate