Guvernul a aprobat reorganizarea Electrica Serv

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 23:55
3421 citiri
Guvernul a aprobat reorganizarea Electrica Serv

Guvernul a aprobat, in sedinta din 22 iulie, reorganizarea Electrica Serv, filiala de intretinere si servicii energetice a Electrica SA, prin care urmeaza sa fie infiintate cinci societati comerciale de servicii energetice in Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia, potrivit Newsin.

"Reorganizarea Electrica Serv a fost aprobata in sedinta de Guvern din 22 iulie. Se incheie astfel un proiect care da sansa sucursalelor din zonele unde filialele Electrica SA au fost privatizate sa se adapteze in piata.

In urmatoarele doua saptamani, decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, iar la 60 de zile dupa aceea, cele cinci societati urmeaza sa fie inregistrate la Registrul Comertului", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Electrica Serv, Nicolae Serban.

Actionarul unic al acestor societati (SC Servicii Energetice Banat SA, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia si SC Servicii Energetice Muntenia SA) va fi distribuitorul si furnizorul de electricitate Electrica SA, detinut de Ministerul Economiei.

Reprezentantii companiei spera totodata ca infiintarea acestor societati va elimina pierderile din cadrul filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv SA, lucru care va conduce la realizarea de profit.

Autoritatile vor astfel sa transforme sucursalele filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv din zona operatorilor privatizati in societati comerciale independente, cu buget propriu, care sa se adapteze la piata concurentiala.

Un alt motiv pentru care s-a decis reorganizarea Electrica Serv a fost faptul ca, intrucat sucursalele care inregistreaza pierderi nu au personalitate juridica, neplata datoriilor la bugetul de stat de catre unele dintre aceste sucursale duce la imposibilitatea participarii filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv SA la licitatiile organizate de operatorii de distributie.

1.500 de angajati, disponibilizati

"In prezent, Electrica Serv are circa 8.000 de angajati, din care 5.000 sunt in sucursalele Electrica Serv care apartin de Electrica SA, iar alti 3.000 de salariati sunt in zonele unde filialele Electrica SA au fost privatizate (Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia).

In urma reorganizarii Electrica Serv, vor fi disponibilizati 1.500 de angajati din cei 3.000 care apartin celor cinci societati comerciale de servicii energetice care deservesc zonele unde filialele au fost privatizate", a declarat Nicolae Serban.

Potrivit acestuia, cei disponibilizati urmeaza sa primeasca, cel mai probabil, 12 salarii compensatorii, insa vor exista negocieri cu sindicatele si cu actionarul majoritar, Electrica SA. "Piata nu ofera acoperire cu lucrari pentru toti cei 3.000 de salariati.

Ei sunt in numar dublu fata de nevoia din piata. Aceste disponibilizari vor asigura astfel eficientizarea activitatii noilor societati infiintate si se stabilizeaza locurile de munca ale angajatilor ramasi", a precizat Nicolae Serban. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Electrica serv, #reorganizare, #guvern, #disponibilizari , #Electricitate