Infiintarea Electrica si Hidroenergetica, in continuare pe lista Guvernului

Marti, 31 Mai 2011, ora 12:05
1332 citiri
Infiintarea Electrica si Hidroenergetica, in continuare pe lista Guvernului

Infiintarea celor doua companii Electrica si Hidroenergetica, realizate din comasarea principalilor producatori de electricitate si carbune in

 

Guvernul nu renunta la ideea comasarii principalilor producatori de electricitate si carbune in societatile nationale Electra si Hidroenergetica, dar, in prezent, cea mai mare sansa pentru restructurarea sectorului energetic o are planul de formare a unor complexuri de dimensiuni mai mici, anunta Mediafax.

Cat timp exista cele mai mici sanse de creare a Electrica si Hidroenergetica, nu renuntam la idee.

Dar, in acest moment, cele mai mari sanse le are planul B, cel de formare a unor complexuri energetice mai mici, compuse din producatori de energie si carbune", a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely, la conferinta MEDIAFAX Talks About Energy.

In lunile martie si aprilie Curtea de Apel Bucuresti a respins irevocabil planul de creare a Electra si Hidroenergetica.

In aceasta situatie, si in urma discutiilor cu Fondul Monetar International, Ministerul Economiei a anuntat ca ia in calcul o solutie alternativa, respectiv formarea unui complex energetic din cele trei complexuri energetice din Oltenia si Societatea Nationala a Lignitului (SNLO) si a altui complex compus din Compania Nationala a Huilei (CNH) si cele doua termocentrale carora le livreaza carbune, respectiv Deva si Paroseni.

Proiectul infiintarii Electra si Hidroenergetica a fost blocat in instantele de judecata din cauza unor procese intentate de Fondul Proprietatea, care detine actiuni la cele mai multe dintre societatile care ar urma sa fie incluse in acest plan de reorganizare, de sindicate si firme private, care contestau oportunitatea propunerii.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#electra, #guvern, #hidroenergetica, #infiintare electra, #infiintare hidroenergetica , #Electricitate