Trenulete electrice: intre pasiune si business de sute de mii de euro

Luni, 15 Iunie 2009, ora 09:11
3259 citiri
Trenulete electrice: intre pasiune si business de sute de mii de euro

Trenuletele electrice - pasiunile copilariei transformate in afaceri - aduc intreprinzatorilor marje de profit intre 25 si 30%, pe o piata evaluata la jumatate de milion de euro. Clientii - colectionari veritabili sau oameni care vor doar sa se joace - scot din buzunar anual zeci de mii de euro pentru acest hobby.

Pasionat de trenulete electrice, Stefan Diaconescu a decis sa-si deschida la varsta de 42 de ani o afacere in domeniul importului si distributiei de jucarii de tip hobby: trenulete electrice si accesorii, machete din plastic de avioane si material militar sau machete auto din plastic sau metal.

Compania "Stefan Hobby Toys" activeaza pe piata din luna septembrie a anului 1991.

"Am ales aceasta afacere pentru ca era o pasiune din copilarie. Inca din '92 am contactat in cadrul Targului international de jucarii de la Nurnberg mai multi producatori importanti, de la care am cumparat primele trenulete fabricate in State care au intrat pe piata locala", sustine intreprinzatorul Stefan Diaconescu.

Investitia initiala a fost de 20.000 de dolari, bani obtinuti dintr-o afacere anterioara, care au fost folositi pentru achizitionarea primelor trenulete.

"Trenulete existau pe piata, in special cele din marca PIKO. Lumea nu era chiar asa nestiutoare, pentru ca, in ciuda faptului ca disparusera de multi ani, piesele inca se mai vindeau la clienti speciali", a adaugat Diaconescu.

Modele din Germania, SUA sau Austria Acum, compania are in portofoliu marci ale producatorilor de machete de trenulete si avioane sau fabricanti de articole si materiale pentru construit diorame si machete sau fabricanti de machete auto de colectie, precum Model Power(SUA), Roco(Austria), Faller, Kibri, Herpa, Schuco si Liliput(Germania).

"Acum sunt dealer - importator direct, dar am fost si reprezentant. Cu toate acestea, nu vand la un pret mai mare decat cel practicat in Germania", mentioneaza el.

Pretul pentru un vagon se situeaza intre 10 si 50 de euro, insa pentru o locomotiva preturile variaza intre 100 si 350 de euro, cele mai scumpe fiind locomotivele cu aburi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere, #distributie, #import, #producatori , #Electricitate