APIA: Pana la 15 februarie pot fi depuse cereri de rambursare a diferentei de dobanda

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 11:38
2174 citiri
APIA: Pana la 15 februarie pot fi depuse cereri de rambursare a diferentei de dobanda

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca, pana la data de 15 februarie, pot fi depuse cereri de acord prealabil pentru finantare prin rambursarea diferentei de dobanda pentru creditele contractate.

Potrivit APIA, este vorba despre creditele contractate in baza Ordonantei Guvernului nr.25/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr.206/2011.

"Conform OMADR nr.16/2012, cererea de acord prealabil se depune la centrul judetean APIA al municipiul Bucuresti pe raza caruia beneficiarul are sediul social sau unde a depus cererea de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata. Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare a diferentei de dobanda pentru creditele contractate se emite de catre centrul judetean al municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii cererii de acord prealabil", se spuine in comunicatul APIA.

Beneficiari sunt producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr.44/2008 si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitati, institute si statiuni de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare, al caror scop principal este de a realiza cercetare fundamentala, cercetare industriala ori dezvoltare experimentala, intreprinderi mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei de produse agricole primare.

Schema de ajutor de stat privind asigurarea accesului la finantare in agricultura consta in subventionarea ratei dobanzii la creditele bancare contractate de producatorii agricoli cu institutiile de credit sau cu institutiile financiare nebancare in perioada 28 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011, cu aplicabilitate pana la 31 decembrie 2013.

Solicitantii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare, care au rambursat ratele la credit si dobanzile aferente la termenele prevazute in graficele de rambursare stabilite prin contractele de credit, depun cererea anuala pentru subventionarea ratei dobanzii la creditele bancare contractate, la centrele judetene/al municipiului Bucuresti, pana la data de 29 februarie 2012, pentru anul 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restituire dobanda apia, #apia restituiri, #producatori agricoli restituire dobanda , #Fonduri administratie