Companiile privatizate cer statului energie si gaze ieftine

Joi, 28 Mai 2009, ora 13:42
1331 citiri
Companiile privatizate cer statului energie si gaze ieftine

Companiile privatizate din metalurgie, siderurgie, chimie si agricultura se intorc la stat sa ceara electricitate si gaze naturale ieftine, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban, la conferinta Mediafax Talks about Energy.

"In ultimul timp am constatat cu regret ca avem mari probleme in sistemul energetic, care tin in principal de securitatea si siguranta acestuia. (...) Toate companiile care au fost privatizate din siderurgie, metalurgie si chimie se intorc acum la stat: industria chimica si cea siderurgica ne-au cerut gaze si energie ieftine, ca si metalurgia. Agricultura vrea energie cat mai ieftina pentru suprafetele irigabile, dar nu se preocupa de masurile pe care trebuie sa le ia", a afirmat Serban, potrivit Mediafax.

El a spus ca infiintarea, in timpul Guvernului Tariceanu, a ministerelor Economiei si Finantelor a fost o eroare, la fel si transferul majoritatii companiilor din portofoliul Ministerului Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

"Alaturarea la Ministerul Economiei a celui a Finantelor a fost o greseala, acest minister a stagnat doi ani, iar trecerea la AVAS a companiilor de la Ministerul Economiei a fost o stagnare a proiectelor mari, s-au pierdut doi ani, iar in total sunt patru ani in care nu a fost abordat niciun proiect major de mediu si modernizare, de punere in functiune", a mai pus ?erban.

#companii, #energie, #gaze, #stat , #Gaze