Gaz mai scump pentru consumatorii industriali, din toamna

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 21:02
1541 citiri
Gaz mai scump pentru consumatorii industriali, din toamna

Consumatorii industriali vor resimti, in aceasta toamna, o majorare a pretului gazelor, care ar putea sa ajunga chiar pana la 30%. Scumpirea ar putea surveni chiar din luna octombrie.

In schimb, pretul gazelor pentru ceilalti consumatori ramane nemodificat pana in martie 2012, dupa ce, in luna iunie, Guvernul a adoptat hotararea prin care pretul gazelor naturale livrate populatiei, scolilor sau spitalelor sa ramana nemodificat pana la respectiva data, relateaza Ziare.com.

Pentru firmele din sectorul industrial, cresterea se va face in doua transe, pana in martie 2012, prima dintre ele fiind chiar luna urmatoare.

Analistii spun ca scumpirea gazelor suportata de industriasi va duce la cresterea inflatiei, dat fiind faptul ca aceasta va duce la un nou val de scumpiri.

La inceputul lunii august, Asociatia Companiilor de Utilitati in Energie (ACUE), care reuneste distribuitori si furnizori de electricitate si gaze naturale, a cerut o noua majorare a preturilor achitate de consumatorii industriali de gaze.

ACUE cere majorarea in trimestrul al patrulea, dupa ce tarifele consumatorilor au urcat cu 10% la 1 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaz, #caldura, #pret gaz, #scumpire gaz , #Gaze