Iulian Iancu (PSD) vrea sa interzica exporturile de gaze

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:46
1631 citiri
Iulian Iancu (PSD) vrea sa interzica exporturile de gaze

Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat marti ca luni a inregistrat un proiect de lege prin care vrea sa interzica exporturile de gaze din Romania pana cand nu vor fi diversificate sursele de aprovizionare, desi Romania nu are capacitatea tehnica de a exporta, transmite Mediafax.

"Exportul este acum lovitura de gratie pe care o poti da economiei romanesti. Prin aceasta lege Romania nu va putea face exporturi, pana la diversificarea surselor", a afirmat Iancu intr-o conferinta organizata de Focus Energetic.

Romania nu poate deocamdata sa exporte gaze intrucat nu dispune de conducte de export spre alte state. Chiar daca Romania are o conducta de gaze conectata la sistemul ungar de gaze, prin acesta pot fi doar importate gaze.

Romania importa gaze din Federatia Rusa, indirect, prin intermediari, si din Ungaria, prin conducta Arad-Szeged, prin care primeste cantitati nesemnificative prin raportare la consum.

Singurele modalitati prin care Romania va putea sa isi diversifice rutele de aprovizionare cu gaze naturale sunt prin realizarea proiectelor Nabucco si AGRI. Niciunul din aceste proiecte nu este functional, iar realizarea lor este estimata in cativa ani.

#iulian iancu, #export, #gaze naturale, #pret gaze, #pret export gaze , #Gaze