Curtea de Conturi aloca 2,99 milioane lei pentru formarea continua a personalului

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 15:41
3092 citiri
Curtea de Conturi aloca 2,99 milioane lei pentru formarea continua a personalului

Curtea de Conturi aloca 2,99 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de formare continua a personalului Autoritatii de Audit implicat in auditarea instrumentelor structurale, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

"Obiectivul general al proiectului il constituie pregatirea si perfectionarea profesionala continua a personalului Autoritatii de Audit implicat in auditarea Instrumentelor Structurale, in vederea dobandirii unor cunostinte aprofundate pentru indeplinirea atributiilor ce decurg din punerea in aplicare a prevederilor regulamentelor comunitare si a legislatiei nationale aferente", se arata in caietul de sarcini.

Potrivit documentului, prin intermediul acestui proiect se va pune in aplicare "Programul de perfectionare a pregatirii profesionale pentru perioada 2012-2013", aprobat de conducerea Autoritatii de Audit, ce are ca obiectiv perfectionarea pregatirii auditorilor publici externi, atat pentru nivelul central, cat si pentru nivelul regional.

"Desi personalul Autoritatii de Audit detine o experienta relevanta in ceea ce priveste auditarea fondurilor comunitare nerambursabile, se impune in continuare imbunatatirea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor individuale ale tuturor auditorilor publici externi", se mai spune in document.

Proiectul prevede pregatirea profesionala a circa 120 de persoane

Potrivit caietului de sarcini, se urmareste organizarea unor sesiuni de perfectionare a pregatirii profesionale la care va participa un numar de circa 115-120 persoane, realizandu-se un total de aproximativ 2.753 zile de instruire pentru o persoana. Totodata, se are in vedere organizarea a sase stagii de pregatire, de tipul schimbului de experienta la institutii similare Autoritatii de Audit din cadrul UE, pentru circa 72 de persoane.

Autoritatea de Audit are alocate un numar de 194 de posturi, din care pentru personalul de specialitate 189 de posturi. La data de 30 septembrie 2011, din totalul personalului de specialitate erau ocupate 180 posturi si vacante un numar de 9 posturi. Din totalul personalului de specialitate, pentru activitatea specifica auditului Instrumentelor Structurale sunt alocate 123 persoane.

"Valoarea adaugata a proiectului consta in imbunatatirea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor auditorilor publici externi, inclusiv a managementului, ceea ce va avea ca efect cresterea calitatii activitatilor de audit realizate, precum si intarirea capacitatii administrative a Autoritatii de Audit", se mai spune in caietul de sarcini.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor si cererilor este 7 februarie 2012

Durata contractului este de 20 luni de la data atribuirii. Companiile ofertante trebuie sa depuna o garantie de participare de 50.000 lei si o garantie de buna executie de 10% din valoarea fara TVA a contractului, precum si bilanturile contabile sau extrasele de bilant pentru anii 2008, 2009 si 2010. De asemenea, trebuie sa faca dovada ca valoarea medie globala a cifrei de afaceri este cel putin egala cu 2.998.052 lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 februarie 2012.

Autoritatea de Audit din cadrul Curtii de Conturi are competenta efectuarii auditului extern pentru fondurile nerambursabile de preaderare acordate Romaniei de Uniunea Europeana prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, pentru fondurile structurale si de coeziune, pentru Fondul European de Garantare in Agricultura, pentru Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, pentru Fondul European pentru Pescuit, precum si pentru alte fonduri ce vor fi acordate in perioada post-aderare.

#curtea de conturi, #programe pregatire profesionala, #pregatire profesionala continua , #Investitii publice