Romania se imprumuta 50 de milioane de euro pentru a face fata in caz de dezastre naturale

Miercuri, 01 August 2018, ora 17:16
2402 citiri
Romania se imprumuta 50 de milioane de euro pentru a face fata in caz de dezastre naturale
Foto: CC0 Creative Commons

Romania a semnat miercuri un Acord de imprumut cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), in valoare de 50 de milioane de euro, pentru Proiectul de imbunatatire a managementului riscurilor de dezastre, informeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"Scopul imprumutului este imbunatatirea rezilientei infrastructurii de urgenta si raspuns la dezastre si sporirea capacitatii institutionale pentru planificarea investitiilor vizand reducerea riscurilor la dezastre si adaptarea la schimbarile climatice. Prin consolidarea si reabilitarea cladirilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se asigura o reactie mai rapida si mai eficienta in cazul producerii dezastrelor naturale, ceea ce va conduce la diminuarea impactului social asupra populatiei afectate", se spune intr-un comunicat al MFP.

Imprumutul este acordat pe o perioada de pana la opt ani, cu sase ani de gratie, rambursarea se va face intre 1 noiembrie 2024 si 1 mai 2026, in patru rate de capital semi-anuale si este disponibil pana la 31 decembrie 2024.

Proiectul va fi coordonat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Unitatea de Coordonare a Proiectului din cadrul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, iar Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va fi Unitatea de Implementare a Proiectului.

Acordul a fost semnat din partea Romaniei de ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, si din partea BIRD de managerul de tara pentru Romania si Ungaria, Regiunea Europa si Asia Centrala, Tatiana Proskuryakova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania se imprumuta, #dezastre naturale Romania , #Investitii publice