A inceput vanatoarea taximetristilor evazionisti

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 21:30
945 citiri
A inceput vanatoarea taximetristilor evazionisti

Aparatele de taxat utilizate de taximetristi ar putea fi verificate incepand de saptamana viitoare de catre o comisie formata din reprezentanti ai distribuitorilor de aparate de taxat fiscale, ai Ministerului de Finante, Biroul Roman de Metrologie Legala si reprezentantii Municipalitatii.

Situatia aparatelor de taxat utilizate de taximetristi a fost tema discutiei de luni dintre reprezentantii Primariei Capitalei si cei ai distribuitorilor de aparate de taxat fiscale, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti, citat de Agrepres.

Cele doua parti au incercat identificarea unor solutii tehnice menite sa reduca evaziunea fiscala in cazul aparatelor de taxat utilizate de conducatorii auto care practica activitatea de transport persoane in regim de taxi.

Printre problemele identificate in ceea ce priveste aparatele de taxat se numara introducerea de impulsuri false, prin dispozitive externe neautorizate, care duc la o crestere nejustificata a tarifelor incasate de la clienti, dar si elemente de evaziune fiscala si neconsemnarea si neimpozitarea sumelor reale incasate.

Pentru remedierea acestei situatii, s-a propus constituirea unei comisii formate din reprezentanti ai distribuitorilor de aparate de taxat fiscale, ai Ministerului de Finante, Biroul Roman de Metrologie Legala si reprezentantii Municipalitatii, care isi va incepe activitatea saptamana viitoare. La aceasta data, urmeaza sa fie propuse solutii tehnice de diminuare a acestor fenomene.

#tarife taximestristi, #comisie de control aparate taximetristi Bucuresti , #Primaria