Adriean Videanu a descoperit 100.000 de locuri de parcare

Marti, 11 Decembrie 2007, ora 23:45
1227 citiri
Adriean Videanu a descoperit 100.000 de locuri de parcare

Una dintre solutiile propuse de municipalitate pentru fluidizarea traficului este amenajarea de sensuri unice pe care ziua sa se circule pe doua benzi, iar noaptea, doar pe una.
Aproape 70 de strazi din administrarea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) vor avea sens unic, prevede proiectul municipalitatii de fluidizare a circulatiei. "Pe viitor vor fi incluse in acest program si alte strazi secundare. Introducerea sensurilor unice rezolva si problema parcarilor de resedinta. Pe perioada de odihna, celalalt sens poate deveni loc de parcare de resedinta", a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. In acest fel, s-ar putea crea si peste 100.000 de locuri de parcare, a estimat primarul.

Diferenta fata de locurile de parcare clasice este ca proprietarii trebuie sa plece dimineata sau, cel putin, sa isi mute masinile pentru a elibera al doilea sens de mers, precizeaza Gheorghe Udriste, directorul pentru infrastructura din cadrul primariei.

Si primarii de sector sustin ideea sensurilor unice. In cazul sectorului 1, ponderea acestora ar putea ajunge la 90% din strazile secundare, a anuntat primarul Andrei Chiliman. Totodata, interzicerea virajului la stinga va fi o alta masura pe care municipalitatea, impreuna cu Politia Rutiera, o va implementa in intersectiile secundare unde se poate face o corelare cu sensurile unice. De asemenea, vor fi introduse si sensuri giratorii. Primele vizate sint intersectiile Lujerului, Eroilor, Piata Victoriei si Razoare.

Pe de alta parte, expertii primariei vor sa mai umble si la semafoare. "Vom avea semaforizare in functie de timp. Dimineata si seara, culoarea semafoarelor se va schimba mai des ca la amiaza, astfel traficul se va mai fluidiza. Aceasta masura va fi valabila pina se va implementa master planul de transport. Dupa acest moment, toate semafoarele vor fi corelate, culoarea schimbindu-se in functie de trafic", a explicat Adriean Videanu.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=16330&art=40238&cHash=a07c2c7e56 target=_blank>Cotidianul.ro</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.