BERD va finanta primariile din Arad si Brasov

Sambata, 16 Mai 2009, ora 16:19
1478 citiri
BERD va finanta primariile din Arad si Brasov

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a incheiat, sambata, la Londra, acorduri de finantare cu primariile din Arad si Brasov, in valoare totala de 20,3 milioane de euro, fondurile fiind destinate dezvoltarii infrastructurii din cele doua orase.

Noul imprumut va permite Primariei Arad sa continue sa implementeze un program de reabilitare a liniei de tramvai, finantat partial de creditul initial. Finantarea acordata de BERD Primariei Brasov va fi folosita pentru incheierea programului de reabilitare a strazilor din Brasov.

"Acest credit este o extindere a creditului sindicalizat acordat in 2005 Primariei Brasov, in valoare de 15 milioane de euro", precizeaza BERD.

Programul de reabilitare a strazilor cuprinde 23 de strazi din Brasov, iar imprumutul acordat din 2005 a fost utilizat pentru finantarea lucrarilor la 13 dintre acestea.

Primaria Brasov a modernizat inca cinci strazi din fondurile municipalitatii. Angajamentele de finantare ale BERD pentru investitii in Romania au totalizat 318 milioane euro anul trecut, fata de 336 milioane euro in 2007.

Suma totala a finantarilor angajate de institutie in perioada 1991-2008 se ridica la 3,784 miliarde euro. Banca activeaza in centrul, estul si sud-estul Europei, statele baltice, Caucaz, Rusia, Asia Centrala si Turcia.

#berd, # primarie, # arad, # brasov , #Primaria