Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul va avea peste 20 de parcari subterane, in urmatorii trei ani

Bucurestiul va avea peste 20 de parcari subterane, in urmatorii trei ani
Primaria Municipiului Bucuresti va construi, in urmatorii trei ani, peste 20 de parcari subterane, valoarea investitiilor ridicandu-se la aproximativ 380 de milioane de euro, finantarea facandu-se prin parteneriat public- privat.Indicatorii tehnico-economici pentru sase dintre parcari au fost aprobati de consilierii municipali in Sedinta Consiliului General al Municipilui Bucuresti (CGMB) in urma cu o luna de zile, iar studiile de fezabilitae au fost intocmite, in total, pentru 22 de amplasamente.
Astfel, pentru cele sase parcari care vor fi construite in zonele Piata Universitatii, Piata Presei Libere, Piata Domenii, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Magheru si Strada Edgar Quinet vor fi cheltuite aproximativ 190 de milioane de euro.

Potrivit datelor din Hotararea CGMB, in cele sase parcari vor exista 3844 de locuri de parcare, dintre care1633 vor fi construite in parcajul subteran de la Piata Presei Libere, 831 vor fi situate in Piata Charlles de Gaulle, 450 pe Bulevardul Magheru, 380 in parcajul subteran de pe strada Edgar Quinet, 300 de locuri de parcare vor fi in parcajul subteran de la Piata Universitatii, iar alte 188 de locuri de parcare vor fi gazduite de parcarea de la Piata Domenii.

Cea mai mare parcare subterana, cea de la Piata Presei Libere, va fi construita pe trei niveluri, in 30 de luni de la data inceperii lucrarilor, va avea o suprafata de 59 940 de metri patrati si va necesita o investitie de 45,4 milioane euro.

Parcajul subteran de la Piata Universitatii va fi construit in doi ani, se va intinde pe o suprafata de 10.500 de metri patrati, va avea trei niveluri, iar pe langa cele 300 de locuri de parcare pentru masini va fi dotat si cu 25 de locuri pentru motociclete. De asemenea, motociclistii vor mai beneficia de alte 25 de locuri de parcare si in parajul de la Piata Domenii.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu a declarat in urma cu o luna, ca pe langa cele 22 de amplasamente pentru care au fost intocmite studiile de fezabilitate mai exista alte aproximativ 60 de locatii in care vor fi construite parcaje subterane si supraterane.

Potrivit edilului sef, lucrarile vor incepe mai intai la parcajul subteran situat la Piata Garii de Nord. Conform proiectului municipalitatii, viitorul parcare va fi amplasat pe trei niveluri, va avea 1700 de locuri de parcare, valoarea investitiiloer ridicandu-se la 22,9 milioane de euro.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 679 ori