Craiova are sustinerea lui Ponta in cursa pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 10:46
1568 citiri
Craiova are sustinerea lui Ponta in cursa pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca sustine Craiova in cursa pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Seful Executivului a participat la evenimentul "Romania de maine - Micii ambasadori ai culturii romanesti", organizat la Ateneul Roman.

Gala "Romania de Maine - Micii ambasadori ai culturii romanesti" face parte din seria evenimentelor organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru Ziua Nationala a Romaniei si are ca misiune promovarea imaginii tarii in strainatate si a culturii nationale. Gala de la Ateneu a promovat si sustinerea Craiovei pentru titlul de "Capitala Culturala Europeana 2021".

De altfel, la evenimentul prezentat de Tudor Gheorghe a participat si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Aceasta a amintit cateva dintre elementele de atractie ale orasului, printre care Festivalul de Teatru Shakespeare, Muzeul de Arta care adaposteste cele mai multe opere de Brancusi din tara, dar si Parcul Romanescu.

Intrebat daca sustine Craiova in aceasta cursa pentru titlul european de capitala culturala, premierul a raspuns: "Eu, Victor Ponta, deputat de Gorj, da".

"Eu am discutat cu doamna primar Vasilescu si cred ca proiectul Craiova Capitala Culturala Europeana trebuie sa fie un proiect mai amplu, pentru toata Oltenia, pentru ca cei care vor veni la Craiova trebuie sa se bucure de ceea ce poate oferi Craiova", a spus premierul.

Acesta a adaugat ca isi doreste ca promovarea sa fie extinsa si pentru restul Olteniei.

"E vorba ca pana in 2021 sa sprijinim partea de infrastructura culturala, dezvoltarea atractiilor culturale ale Craiovei, dar in acelasi timp sa profitam de atractiile culturale ale regiunii Olteniei. Pentru ca, daca aducem oaspeti la Craiova, de ce sa nu ducem si la Hobita sau la Targu Jiu? (...) E un proiect amplu... sigur, mai sunt opt ani pana atunci, dar cine se pregateste din timp... si, repet, m-as bucura foarte mult ca in 2021 Romania sa aiba din nou aceasta onoare din partea Europei de a avea un oras Capitala Culturala Europeana", a spus Ponta.

Craiova este in cursa pentru titlul de Capitala Culturala Europeana - 2021 cu orasele Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca si Arad. In 2007, Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg.

#Capitala Culturala Europeana 2021, #Craiova Capitala Culturala Europeana, #proiectul Craiova Capitala Culturala , #Primaria