Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare

Joi, 18 Iulie 2013, ora 09:29
1380 citiri
Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare
Sursa foto: Evz.ro

Deputatul PDL Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva in perioada 1996 - 2012, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, intr-un dosar din 2004, in care a fost acuzat ca a incheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de masini de lux.

In acelasi dosar, au mai fost condamnati Iosif Claudiu Man - un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, Ovidiu Horatiu Boldor - 2 ani inchisoare cu executare si Cornel Moraru - 2 ani inchisoare, in cazul acestuia pedeapsa fiind contopita cu o alta condamnare de trei ani primita in alt dosar.

Instanta suprema a admis actiunea civila formulata de statul roman reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si i-a obligat pe Mircia Muntean si Iosif Claudiu Man (in calitate de mostenitor al inculpatului Iosif Man - decedat) la plata sumei de 333.743 USD sau echivalentul in lei, la care se adauga dobanda de referinta a BNR, calculata de la data de 25 martie 1999 pana la data platii integrale.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Acesta este unul dintre cele mai vechi dosare penale aflate pe rolul instantelor bucurestene, fiind trimis la Judecatoria Sectorului 3 in anul 2004, unde a stat noua ani, pana in februarie 2013, cand a fost mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce Mircia Muntean a fost ales deputat PDL in circumscriptia electorala nr. 22 Hunedoara.

In ianuarie 2004, primarul de atunci al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub acuzatia de abuz in serviciu in dauna intereselor publice.

Mircia Muntean era acuzat ca a efectuat o tranzactie ilicita cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii sustineau ca se afla in proprietatea publica a statului si nu putea face obiectul unei dispozitii a primarului.

Beneficiar a fost Iosif Man, care intre timp a decedat, un controversat om de afaceri din Deva, anchetat de procurori pentru trafic cu masini de lux furate din strainatate.

#Mircia Muntean condamnat, #abuz deputat Mircia Muntean , #Primaria