Dragnea: La rectificare, primariile din mediul rural primesc fonduri suplimentare

Joi, 21 August 2014, ora 16:40
1805 citiri
Dragnea: La rectificare, primariile din mediul rural primesc fonduri suplimentare
Foto: expresspress.ro

Administratiile locale din mediul rural unde sunt probleme cu plata salariilor functionarilor din primarii vor primi bani de la Guvern, a anuntat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea, sustinand ca, cel mai probabil, fondurile vor fi alocate la urmatoarea rectificare de buget din luna septembrie.

Liviu Dragnea a spus, intr-o conferinta de presa la Galati, ca majoritatea primariilor din mediul rural au probleme legate de plata salariilor functionarilor, transmite Mediafax.

"La cele mai multe dintre primariile rurale exista probleme legate de disponibilitatile financiare pentru a plati macar salariile functionarilor. Noi avem facuta o fundamentare pe care o vom prezenta Ministerului de Finante, probabil saptamana viitoare, pentru a identifica exact care sunt nevoile stricte macar pentru plata salariilor. La fel se va intampla acolo unde sunt probleme legate de plata pentru activitatile sociale, cele care tin de primarii, astfel incat primariile sa aiba anul acesta suficienti bani pentru a plati salariile si pentru a-si asigura functionarea pana la sfarsitul lui 2014", a declarat Dragnea.

Potrivit acestuia, exista evaluari facute de primari si transmise Guvernului care arata ca in unele cazuri nu vor mai exista fonduri cu care sa se asigure plata salariilor pana la sfarsitul anului fara aceste suplimentari.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a aflat, joi, la Galati, unde a participat la predarea a 16 microbuze scolare achizitionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru localitatile din judet si unde a semnat 20 de contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, pentru lucrari de utilitate publica din localitati ale judetului.

#fonduri suplimentare primarii rural, #Dragnea fonduri primarii , #Primaria