GALERIE FOTO Cum va arata Sinaia la finele unui proiect de 20 de milioane de euro: Design- Verde- Deschis

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 08:18
7177 citiri
GALERIE FOTO Cum va arata Sinaia la finele unui proiect de 20 de milioane de euro: Design- Verde- Deschis
Casino Sinaia. Sursa fot: Primaria Sinaia

Sinaia este in plin program de schimbare a imaginii, prin proiectul primariei de reabilitare a infrastructurii publice urbane: "Via Sinaia Design-Verde-Deschis". Este un proiect prin care se vrea ca Sinaia sa devina perla turismului romanesc si are termen de finalizare septembrie 2014.

Lucrarile proiectului, a carui valoare se ridica la 20 de milioane de euro, au debutat in toamna anului anului 2012 si vizeaza zona centrala.

Imbunatatirea imaginii orasului prin reabilitarea infrastructurii urbane

In proiect sunt inlcuse lucrari de modernizare a sistemul rutier si a trotuarele din zona centrala a orasului, mai exact bulevardele Republicii, Carol I si Ferdinand, dar si strazile laterale care intersecteaza cele trei mari artere de circulatie, conform Primariei Sinaia.

De asemenea, vor fi realizate si sensuri giratorii, locuri de parcare, firele de pe stalpi vor fi mutate in subteran, vor fi noi toalete publice, iar retelele de apa si canalizare vor fi extinse.

Proiectul mai prevede si schimbarea mobilierului urban, reabilitarea spatiile verzi.

Pentru cresterea sigurantei si prevenirea cruminalitatii, se vor monta camere de supraveghere la scolile din statiune si in principalele intersectii.

"Acesta este cel mai mare proiect dezvoltat in orasul nostru si este primul dintr-un oras turistic din Romania (...) Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de euro, iar implemmentarea lui a inceput in 2012, in toamna, urmand sa se finalizeze in septembrie 2014", a declarat primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, pentru Valea Prahovei TV .

Noi proiecte pentru Sinaia

Pe langa proiectul "Via Sinaia Design-Verde-Deschis", primaria din Sinaia mai are si alte proiecte.

Unul dintre acestea este pentru inzapezirea arificiala a partiilor de altitudine, iar alte proiecte prevad constructia unei noi telegondole de la cota 1400 la cota 2000 si a unui centru de urgente langa spitalul Sinaia.

Primaria Sinaia a mai semnat, in aceasta toamna, un contract pentru diferite lucrari in proiectul "Via Sinaia Design-Verde-Deschis", valoarea acestuia fiind de aproape 510.000 lei.

#proiect sinaia, #turism sinaia, #primaria sinaia , #Primaria