Incepe recensamantul populatiei si locuintelor

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 08:53
1854 citiri
Incepe recensamantul populatiei si locuintelor

Recensamantul populatiei si locuintelor din Romania incepe joi, sub coordonarea directa a Institutului National de Statistica si va dura pana pe 31 octombrie.

Populatia va fi intervievata in mod direct, de catre aproximativ 120.000 de recenzori care se vor deplasa la domiciliul cetatenilor.

Intrebarile din chestionare se vor referi la structura familiilor, statul membrilor acesteia, migratie, loc de munca, venituri, informatii despre locuinta dar si date personale, precum locul nasterii sau CNP.

Desi recenzorii sunt obligati sa efectueze o vizita preliminara pentru a stabili de comun acord cu cetateanul o data pentru declaratia de recensamant, in cazul in care recenzorul nu va gaseste acasa, directiva guvernului prevede ca vor fi folosite surse indirecte, adica veti fi inregistrati pe baza informatiilor detinute despre dumneavoastra de la primarie, de vecini sau administratorul blocului.

Cu toate astea, persoanele care nu au fost recenzate, deoarece nu se afla la domiciliu in aceasta perioada, au obligatia de a se prezenta la localitatea in care se afla temporar, pana la 31 octombrie.

In cazul in care refuzati sa colaborati cu recenzorul sau oferiti date eronate, riscati o amenda intre 2.000 si 5.000 de lei.

Potrivit datelor INS, recensamantul are ca obiectiv extinderea fondului de informatii ce caracterizeaza evolutia in timp a familiilor si gospodariilor din Romania, in vederea stabilirii unor repere statistice pentru viitoarele politici de dezvoltare socio-economica a tarii.

Uniunea Europeana este cea care a stabilit ca recensamantul sa aiba loc anul acesta, el realizandu-se la nivelul intregii comunitatii europene, ceea ce va permite realizarea unei comparatii la nivel comunitar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recensamant populatie, #recenzor, #ins , #Primaria