La Iasi se construieste un centru tehnologic de 18,2 mil lei

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 00:16
1274 citiri
La Iasi se construieste un centru tehnologic de 18,2 mil lei

Contractul de finantare pentru construirea unui centru tehnologic regional la Iasi a fost semnat joi, la Piatra Neamt, valoarea proiectului fiind de 18,2 milioane de lei, din care jumatate sunt fonduri europene nerambursabile, transmite NewsIn. 

Potrivit primarului Gheorghe Nichita, proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Iasiul fiind pol de crestere in Regiunea de Nord-Est.

"Acest proiect are un rol foarte important pentru ca indeplinim o conditie importanta a planului integrat de dezvoltare, cea de crestere a competitivitatii economice", a declarat primarul Iasiului, in conferinta de presa.

Nichita a precizat ca centrul tehnologic regional va fi construit la periferia Iasiului, intr-o zona unde s-a realizat deja un parc tehnologic si se afla in constructie un centru expozitional, ambele proiecte fiind implementate cu fonduri europene.

La randul sau, directorul Agentiei Regionale pentru Dezoltare Nord-Est (ARDNE), Constantin Apostol, a subliniat ca, pana in prezent, au fost semnate contracte prin POR pentru o asistenta financiara nerambursabila de 589 milioane de euro, suma disponibila in Regiunea de Nord-Est, in cadrul a cinci axe prioritare, fiind de 742 milioane de euro.

Municipalitatea ieseana a semnat pana in prezent cinci contracte de finantare prin POR, fondurile nerambursabile solicitate avand o valoare de aproape 70 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centru tehnologic, #finantare, #fonduri europene, #proiect , #Primaria