Mircea Toma: ONG-urile vor continua sa ceara reconstruirea Halei Matache pe fostul amplasament

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 20:34
1420 citiri
Mircea Toma: ONG-urile vor continua sa ceara reconstruirea Halei Matache pe fostul amplasament

Intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul ActiveWatch, Toma a sustinut ca actualul conflict dintre ONG-uri si Primaria Generala a Capitalei cu privire la largirea magistralei nord-sud va fi "internationalizat", "MCV-ul urmand sa fie instiintat" despre modul in care se comporta "anumiti primari".

El a caracterizat insa drept "o aparenta victorie a unor ONG-uri asupra unui primar care a actionat ilegal" decizia privind anularea de catre Curtea de Apel din Cluj a hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti si a autorizatiei de constructie emisa de primarul general Sorin Oprescu pentru largirea magistralei nord-sud.

"Este o victorie a la Pirus, pierderile fiind ireparabile", a spus Roxana Wring, presedintele Asociatiei pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului (Pro.Do.Mo) din Romania.

ONG-urile continua batalia pentru reconstruirea Halei Matache

Ea a apreciat ca "Primaria Generala a Capitalei s-a comportat ca un infractor" si a anuntat ca ONG-urile vor continua batalia pentru reconstruirea Halei Matache, a Hotelului Marna si a celorlalte cladiri demolate.

Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a calificat drept "un urias abuz" demolarea a 90 de cladiri si evacuarea a circa 1.000 de oameni.

El a declarat ca a atacat deja la Tribunalul Bucuresti cele cinci acte in baza carora Primaria Capitalei a continuat lucrarile de demolare si a sustinut ca instanta va anula si noile autorizatii emise, pentru ca au acelasi obiect ca si cele declarate ilegale la Cluj, in decizie irevocabila.

"Va mai fi un proces de anulare, pe care nu l-am depus inca. Pentru anularea autorizatiilor de constructie avem termen pana in ianuarie 2014. Noi am cerut oprirea lucrarilor", a afirmat Nicusor Dan, care se considera "indreptatit sa ceara repunerea acelor cladiri pe fostele amplasamente pentru a se dovedi ca Romania este un stat de drept".

Magistratii de la Curtea de Apel din Cluj au anulat in urma cu o saptamana hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si autorizatia de constructie emisa de primarul general Sorin Oprescu pentru largirea magistralei nord-sud, la solicitarea reprezentantilor Asociatiei Centrul Independent pentru dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatiei pentru Protectia si Documentarea Patrimoniului Pro Domo.

Este vorba de Hotararea cu nr. 151 din iunie 2006, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si autorizatia de constructie cu nr. 363 din 2009 a primarului general al municipiului Bucuresti, care delimita spatiul public aferent diametralei nord-sud, etapa 1, pe tronsonul Buzesti, Berzei, Vasile Parvan, in cadrul Planului Urbanistic Zonal Dublarea diametralei nord-sud pe tronsonul Buzesti, Berzei, Vasile Parvan, Hasdeu, Uranus, Calea Rahovei.

Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul, reprezentand o alternativa la calea Victoriei si bd. Magheru pentru persoanele care doresc sa ajunga din nordul Capitalei la iesirea din Bucuresti spre Giurgiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mircea toma, #hala matache, #reconstruire Hala Matache , #Primaria