Perchezitii la Primaria din Bradu intr-un dosar de frauda electorala

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 10:42
2028 citiri
Perchezitii la Primaria din Bradu intr-un dosar de frauda electorala

Noua persoane suspectate in dosarul de frauda electorala la alegerile locale din 2012 in localitatea argeseana Bradu si in care au loc perchezitii la sediul primariei, fiind vizat si primarul comunei, vor fi duse la audieri la Parchetul Judecatoriei Pitesti.

La ora transmiterii acestei stiri, au loc perchezitii atat la sediul Primariei Bradu, cat si la locuinta primarului PDL al localitatii, Florin Fratica, si la locuintele unor persoane din judetele Ilfov si Olt care in 2012 si-ar fi facut mutatii in comuna Bradu pentru a putea vota in aceasta localitate la alegerile din 10 iunie, arata Mediafax.

Pentru desfasurarea perchezitiilor activitatea Primariei Bradu a fost blocata.

Purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Madalina Balanescu, a declarat ca in acest caz sunt vizate noua persoane - patru din localitatea Bradu si cinci din Ilfov si Olt.

"Actiunea se desfasoara in cadrul a doua dosare penale, fiind vizate noua persoane, intre care patru din Arges, suspectate de savarsirea mai multor infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura directa cu o fapta de coruptie, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, mita electorala, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Primarul Bradu este cercetat pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals si acordare de foloase necuvenite

Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Parchetului Judecatoriei Pitesti", a afirmat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, fara a putea preciza daca printre cei care vor fi dusi la audieri se va afla si primarul localitatii Bradu.

Anchetatorii au descins, miercuri dimineata, la sediul primariei din localitatea argeseana Bradu, existand suspiciuni de frauda electorala la alegerile locale din iunie 2012.

Surse judiciare afirmau ca in acest dosar ar fi vizat si primarul localitatii, Florin Fratica, aflat la al doilea mandat, el fiind suspectat de abuz in serviciu, fals si uz de fals si acordarea de foloase necuvenite.

Potrivit surselor citate, primarul ar fi luat in spatiu, la locuinta sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel si-au facut carti de identitate in localitate, pentru a putea vota la alegerile locale. Numarul persoanelor aduse din afara localitatii, cu mutatie in comuna, ar fi de aproximativ 70.

La alegerile locale din 10 iunie 2012, Florin Fratica, candidat al Aliantei pentru Arges si Muscel (PDL si PNÞCD) pentru cel de-al doilea mandat de primar in comuna Bradu, a obtinut 1912 voturi (53,79%), in timp ce contracandidatul sau de la USL a obtinut 1424 de voturi (40,06%).

#perchezitii Primarie Bradu Arges, #ancheta Florin Fratica Bradu, #frauda electorala Bradu, #abuz primar Bradu , #Primaria