Peste 1,5 milioane de persoane inregistrate in prima zi de recensamant

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 21:02
1135 citiri
Peste 1,5 milioane de persoane inregistrate in prima zi de recensamant

Peste 1, 5 milioane de oameni au fost chestionati si inregistrati inca din prima zi a recensamantului. 7,28% din numarul total al locuintelor au fost astfel recenzate.

Peste 628.200 de locuinte si un numar de 1.576.453 persoane au fost inregistrate in prima zi a Recensamantul Populatiei si Locuintelor, potrivit Institutului National de Statistica.

Cele mai mari procente au fost inregistrate in Covasna (9,6% din locuinte), Valcea (9,32%), Bistrita-Nasaud (9,25%), Buzau (8,75%), Bihor (8,7%), precum si in Bucuresti, Constanta, Satu Mare, Teleorman, Ilfov.

Prin strategia elaborata cu privire la Recensamantul Populatiei si al Locuintelor se urmareste extinderea fondului de informatii care caracterizeaza evolutia in timp a familiilor, respectiv a gospodariilor.

Informatiile obtinute in recensamantul din 2011 vor permite descrierea tendintelor de evolutie a familiilor si gospodariilor. In plus, vor putea fi analizate subiecte precum: fenomenul de imbatranire a populatiei, gospodariilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale, statutul femeilor in cadrul familiei, fenomenul migratiei, in special al migratiei temporare la munca in strainatate si altele.

Un element de noutate, recensamantul realizat in 2011 va colecta date despre starea de sanatate a cetatenilor si despre capacitatea de munca a acestora, prin evaluarea persoanelor cu dizabilitati.

#rezulate recensamant 2011, #recensamant prima zi , #Primaria