Primaria Iasi vrea sa imprumute 50 de milioane de euro

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 15:56
1256 citiri
Primaria Iasi vrea sa imprumute 50 de milioane de euro

Primarul Gheorghe Nichita a anuntat, miercuri, ca municipalitatea ieseana are in plan contractarea unui credit de aproape 50 milioane euro pentru a asigura cofinantarea unor proiecte europene si continuarea investitiilor in infrastructura, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit primarului, Iasiul are nevoie de 30 milioane euro pentru a cofinanta proiectele care vor beneficia de fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR).

In plus, sustine Nichita, trebuie continuate lucrarile de reabilitare a cailor de rulare a tramvaielor si la un pasaj din centrul orasului.

"Trebuie accesata o linie de imprumut si, de data aceasta, inclusiv Guvernul asigura garantii pentru imprumuturi", a spus Nichita.

Municipalitatea a demarat deja procedurile pentru identificarea unei firme de consultanta in atragerea finantarii, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 18 iunie.

In anul 2007, primaria Iasi a imprumutat de la banca europeana Dexia Kommunalkredit 200 milioane lei pentru efectuarea unor lucrari de infrastructura, fondurile fiind, intre timp, epuizate, iar creditul a fost refinantat prin doua emisiuni de obligatiuni municipale cu o maturitate de 21 de ani.

Iasiul beneficiaza, in calitate de pol de crestere regional, de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 114 milioane euro, bani care pot fi accesati prin axa 1 POR.

Pana in prezent, primaria Iasi a depus trei proiecte, in valoare de 52 milioane euro, care acopera aproape jumatate din suma disponibila.

Potrivit primarului, alte cinci proiecte vor fi inaintate in cursul acestui an.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#primarie, #iasi, #milioane, #euro, #credit , #Primaria