Primaria orasului Aninoasa vrea sa intre in insolventa

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 10:28
2084 citiri
Primaria orasului Aninoasa vrea sa intre in insolventa

Primaria orasului Aninoasa, din Valea Jiului, a depus la Tribunalul Hunedoara o solicitare pentru declararea starii de insolventa, din cauza datoriilor care depasesc valoarea bugetului local.

"Gradul de indatorare al Primariei Aninoasa se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridica la 5,7 milioane lei, in conditiile in care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei", a declarat, vineri, pentru Agerpres viceprimarul localitatii, Adrian Albescu.

Potrivit acestuia, cea mai mare datorie a Primariei Aninoasa este catre Banca Comerciala Romana, unde valoarea sumei care trebuie restituita se ridica la 3,5 milioane lei.

Viceprimarul orasului Aninoasa a mentionat ca autoritatile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara, in urmatoarele zece zile, mai multe documente prin care sa fie sustinuta cererea acestora in vederea declararii starii de insolventa.

El a explicat ca in situatia in care instanta va decide sa fie declarata starea de insolventa, atunci Primaria Aninoasa va achita datoriile curente, dar vor fi stopate penalitatile.

"Numai penalitatile zilnice pe care trebuie sa le platim la BCR se ridica la 1.500 de lei", a afirmat Albescu.

De asemenea, companiile de utilitati nu vor mai putea debransa sediul institutiei de la diferite servicii, cum ar fi apa, energia sau comunicatiile.

Scoala din Aninoasa nu va avea de suferit din cauza starii de insolventa, deoarece are un buget separat.

In opinia viceprimarului, Primaria Aninoasa se va putea redresa financiar in urmatorii trei ani, daca nu va trebui sa mai achite penalitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insolventa primarii, #insolventa primarie Aninoasa, #datorii administratii locale, #datorii Aninoasa , #Primaria