Primarii PDL fac presiuni la Finante pentru a primi bani pe final de an

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 14:14
2517 citiri
Primarii PDL fac presiuni la Finante pentru a primi bani pe final de an

Autoritatile publice locale, in special primarii PDL, au primit informatii ca deficitul bugetar se situeaza la sfarsitul lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni asupra Ministerului Finantelor pentru a primi mai multi bani pe final de an.

Problema acestor cereri a fost prezentata de ministru premierului Emil Boc, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

"Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a reclamat faptul ca autoritatile publice locale, in special cele ale PDL, au aflat ca deficitul bugetar se situeaza la finele lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni pentru a primi mai multi bani pe final de an", au spus sursele.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la maximum 4,4% din PIB.

La sfarsitul lunii octombrie, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 2,4% din PIB, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de rezultatul consemnat la sfarsitul lunii anterioare.

Andreea Paul-Vass, consilier economic al premierului, a declarat, marti, ca datele actuale estimative pentru intregul an indica o rata de crestere economica de 1,7% si un deficit bugetar de 4,1% din PIB.

#primarii PDL, #presiuni finantare guvern, #presiuni Ministerul Finantelor , #Primaria