Primarul din Slatina, retinut pentru abuz in serviciu, dupa ce a refuzat sa asigure salariile profesorilor

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 17:24
2058 citiri
Primarul din Slatina, retinut pentru abuz in serviciu, dupa ce a refuzat sa asigure salariile profesorilor

Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava si-a insusit, vineri, propunerea IPJ Suceava, de arestare pentru 29 de zile a primarului democrat liberal al comunei Slatina, Ilie Gherman, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, a anuntat purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu.

Potrivit acestuia, primarul a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind prezentat Judecatoriei Falticeni, care urmeaza sa se pronunte in legatura cu propunerea Parchetului.

Cadrele didactice de la Scoala generala din Herla, din comuna suceveana Slatina, au anuntat ca vor declansa actiuni de protest dupa ce nu si-au primit salariile din luna septembrie. Directorul scolii, Oana Sorodoc, a precizat ca, luni, 11 noiembrie, intre orele 12.00 si 14.00 profesorii vor fi in greva de avertisment si in acest interval orar nu se vor face cursuri.

Primarul democrat liberal Ilie Gherman nu a vrut sa deschida liniile de finantare pentru Scoala din Herla, iar angajatii nu si-au primit salariile din luna septembrie. Gherman este nemultumit ca nu a fost consultat atunci cand ISJ Suceava a numit in functia de director pe social democratul Oana Sorodoc.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declara la sfarsitul lunii trecute ca, in aceste conditii, cei aproximativ 60 de angajati ai Scolii Herla raman fara salarii, dar si fara posibilitatea de a asigura lemne pentru iarna, problema putand fi rezolvata doar in instanta.

Prefectura Suceava a depus, in urma cu trei saptamani, o plangere penala impotriva primarului Ilie Gherman, pentru abuz si neglijenta in serviciu, deoarece acesta nu a asigurat finantarea scolii pana la sfarsitul anului.

Totodata, prefectul de Suceava a introdus, la sfarsitul lunii trecute, la Judecatoria Falticeni, o Ordonanta Presedentiala prin care solicita obligarea primarului comunei Slatina, Ilie Gherman, ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa efectueze demersurile privind deschiderea creditelor bugetare pentru trimestrul IV 2013, necesare platii drepturilor salariale si a cheltuielilor de bunuri si servicii pentru Scoala Gimnaziala Herla.

#primar Slatina retinut, #abuz serviciu primar Slatina, #Ilie Gherman primar Slatina, #abuz serviciu Ilie Gherman , #Primaria