Procurorii cer inchisoare cu executare pentru primarul Gheorghe Falca, in dosarul de coruptie

Marti, 04 Iunie 2013, ora 13:37
1383 citiri
Procurorii cer inchisoare cu executare pentru primarul Gheorghe Falca, in dosarul de coruptie

DNA a cerut instantei supreme pedepse cu inchisoarea pentru primarului din Arad, Gheorghe Falca, si pentru celelalte trei persoane judecate alaturi de el in dosarul de coruptie privind o tranzactie imobiliara suspecta facuta in anul 2005, sentinta definitiva urmand sa fie pronuntata in 17 iunie.

Instanta suprema a judecat marti recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei de achitare a primarul din Arad, Gheorghe Falca, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

In acest dosar, Tribunalul Alba a dispus in 22 mai 2012 achitarea lui Gheorghe Falca pentru luare de mita si abuz in serviciu, decizia fiind mentinuta in 28 ianuarie 2013 de magistratii Curtii de Apel Alba-Iulia, care au respins recursul procurorilor anticoruptie. Decizia a fost contestata la instanta suprema.

Procurorul DNA prezent marti la sedinta de judecata a cerut aplicarea unor pedepse cu inchisoarea atat pentru primarul Gheorghe Falca, cat pentru ceilalti trei inculpati judecati alaturi de el. Acesta a sustinut ca probele aflate la dosar dovedesc pe deplin vinovatia edilului, dar si a celorlalti trei inculpati, iar faptele comise sunt grave pentru ca a fost implicata autoritatea locala si functia pe care o detinea Falca.

Magistratul a aratat ca instantele inferioare au dispus in mod gresit achitarea edilului si a complicilor sai, cerand judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dispuna condamnarea la inchisoare cu executare pentru cei patru, fara a mentiona cuantumul de pedeapsa pentru fiecare.

Instanta suprema a ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa dea o decizie definitiva in 17 iunie.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in 2007, pentru fapte de coruptie privind o tranzactie imobiliara suspecta facuta in anul 2005.

Alaturi de Gheorghe Falca au mai fost trimisi in judecata Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiasi firme, si Florica Mioara Popa, sef Serviciu administrare patrimoniu in cadrul Primariei Arad.

#proces coruptie Falca, #coruptie primar Arad, #dosar DNA Falca , #Primaria