Viceprimarul din Cluj-Napoca, Gheorghe Surubaru, declarat incompatibil de ANI

Marti, 13 August 2013, ora 11:09
1835 citiri
Viceprimarul din Cluj-Napoca, Gheorghe Surubaru, declarat incompatibil de ANI
Sursa foto: Realitatea.net

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Surubaru, s-a aflat in stare de incompatibilitate, el fiind acuzat si de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Surubaru s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, intrucat a detinut simultan functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si calitatea de administrator al SC Euro Divers SRL.

Gheorghe Surubaru a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit carora "Functia de viceprimar este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale".

De asemenea, intrucat Gheorghe Surubaru a omis mentionarea in declaratiile de interese depuse in luna iulie 2012 a calitatilor detinute in cadrul Euro Divers SRL, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca pentru cercetarea viceprimarului pentru fals in declaratii.

Conform dispozitiilor art. 292 din Codul Penal al Romaniei, "Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda".

De asemenea, dispozitiile art. 28 din Legea 176/2010 prevad: "Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratiile de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infranctiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului Penal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gheorghe surubaru incompatibil, #Viceprimar Cluj incompatibil ANI, #Surubaru Agentia Integritate, #fals declaratii ANI Surubaru , #Primaria