Dragnea contraataca: Seful STS ar fi cel care l-a acuzat de ascunderea unor nereguli

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 13:29
1332 citiri
Dragnea contraataca: Seful STS ar fi cel care l-a acuzat de ascunderea unor nereguli

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale, a dezvaluit joi ca seful serviciului secret care l-a acuzat ca ascunde nereguli prin proiectul de descentralizare este directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris.

"Acel domn a spus ca exista anumite nereguli in acordarea unor ajutoare sociale, de incalzire, catre anumiti cetateni din Romania, ca are informatii ca sunt undeva intr-un studiu. De asemenea, a spus ca, prin procesul de descentralizare, se urmareste ca acele nereguli sa fie acoperite.

Si eu vreau sa pun cateva intrebari: daca stie, a stiut sau stie in continuare ca exista nereguli sau ilegalitati in procesul de acordare a ajutoarelor sociale, cum poate sa explice ca un proces de descentralizare ar putea acoperi astfel de ilegalitati in conditiile in care s-a spus public de mult? Doi: de ce nu le face publice? Si trei - am o intrebare foarte simpla, avand si o bogata experienta de colaborare cu alte institutii: nu cumva, daca tot detine de mult timp aceste informatii despre presupuse ilegalitati, nu cumva este tainuitor? Este vorba de dl Opris de la STS", a afirmat vicepremierul, care a fost prezent la un seminar economic.

El a subliniat ca nu a incercat sa ia legatura cu Marcel Opris, pentru ca acesta ar fi trebuie sa actioneze institutional in privinta celor sustinute despre descentralizare.

"Nu am incercat sa iau legatura, pentru ca in mod normal dl Opris trebuia sa actioneze institutional, trebuia sa informeze Guvernul daca avea acele informatii sau Presedintia sau Parlamentul sau alte institutii. Eu nu-i stiu foarte bine fisa postului, pentru ca nu este nici in subordinea mea si nici nu ma ocup de aceasta structura.

Daca as fi fost eu contactat oficial, l-as fi contactat dar, in conditiile in care in continuare se foloseste acest mod de sorginte comunista de discutii pe la colturi, de susoteli, de intriga, nu putem spera ca tara asta totusi se insanatoseste. Daca o institutie importanta procedeaza in felul asta, inseamna ca noi ne indreptam catre un stil de viata si de societate bizantin.

Insa in societatea romaneasca trebuie o alta abordare, o abordare deschisa, asumata, sa iti asumi fiecare cuvant pe care il spui, nu sa lansezi niste zvonuri sau sa spui la urechea unor oameni niste lucruri importante. Daca ele sunt adevarate, aceste informatii sunt foarte grave, de ce le-a tinut pana acum si de ce le tine in continuare?", a mai afirmat vicepremierul Dragnea.

Acesta a mai spus ca nu poate sa ia alte masuri in acest caz, in afara de declaratiile pe care le-a facut, si a adaugat ca de-abia asteapta ca Tudor Opris "sa nege".

"Eu nu pot sa iau masuri, e suficient ce am facut acum, si anume am scos la iveala, am spus in discutia publica un lucru care mi se pare destul de grav si am facut lucrul asta pentru ca as vrea ca intr-o perioada rezonabila de timp in Romania sa nu se mai lucreze in felul asta, pentru ca nu e in regula. De-abia il astept sa nege", a mentionat ministrul Dezvoltarii Regionale.

Anterior, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, afirma ca declaratia despre respectivele nereguli si despre procesul de descentralizare a fost facuta intr-un cadru privat.