Dragnea:Nu coordonez regionalizarea tremurand ca cineva vrea sa faca nu stiu ce

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 09:58
1550 citiri
Dragnea:Nu coordonez regionalizarea tremurand ca cineva vrea sa faca nu stiu ce

Vicepremierul Liviu Dragnea afirma, raspunzand unei intrebari despre teama politicienilor de autonomie, ca el nu coordoneaza un proces de regionalizare "tremurand de dimineata pana noaptea ca cineva vrea sa faca nu stiu ce" si ca refuza sa ramana ancorat in discutii "care nu fac bine nimanui".

Liviu Dragnea a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Balvanyos, judetul Covasna, daca nu considera "un fel de amenintare" afirmatiile reprezentantilor CNS potrivit carora secuii, daca va fi necesar, vor face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a pastra integritatea Tinutului Secuiesc.

Dragnea a spus ca nu doreste sa comenteze cele sustinute de CNS, dar nu le considera o amenintare.

"Nu sunt foarte sigur cat interes politic este in aceasta declaratie si ma abtin, totusi, sunt destul de rezervat in a comenta astfel de declaratii si astfel de interese. Repet, trebuie sa ne gandim cu totii la interesele comunitatilor pentru care zicem ca vorbim", a spus el.

Intrebat de ce politicienilor din Bucuresti le este frica de autonomia teritoriala cand se discuta despre regionalizare, Dragnea a raspuns ca el nu este un om fricos si nu coordoneaza procesul de regionalizare "tremurand de dimineata pana noaptea ca cineva vrea sa faca nu stiu ce".

"Mie nu-mi este frica, nu sunt un om fricos. Imi este greu sa raspund la aceasta intrebare care nu are nicio legatura cu sentimentele mele. Eu nu vorbesc de frica, eu nu coordonez un proces de regionalizare tremurand de dimineata pana noaptea ca cineva vrea sa faca nu stiu ce. Eu coordonez un proces care sa modernizeze Romania si chiar refuz sa raman ancorat tot timpul in genul asta de discutie, care nu face bine nimanui. Dimpotriva, eu spun tuturor sa ne cam scoatem spaimele din suflet, sa avem o abordare destul de relaxata, daca vrem sa facem dezvoltare", a spus vicepremierul.

Conducerea CNS ii scrie vicepremierului Liviu Dragnea ca regionalizarea atinge drepturile minoritatilor si ca secuii nu vor lasa ca pamantul lor "sa cada prada incompetentei si urii", iar daca va fi necesar vor face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a pastra integritatea Tinutului Secuiesc.

#Dragnea regionalizare, #regionalizare Romania Dragnea, #declaratii Dragnea regionalizare , #Regionalizare